dijous, 18 de març del 2010

Malaysia

Les Batu Caves son unes coves enormes molt curioses, farcides de temples i estàtues de Deus Hindús, situades als peus d'un turo de parets escarpades recobert de selva a les afores de Kuala Lumpur.

Entrada a les Batu Caves
Arribar a l'entrada de les coves no es cosa fàcil. S'han de pujar 300 i pico esglaons sota un sol de justícia, malparit e implacable. Per fer el recorregut mes excitant, les escales estan custodiades per un exercit de micos fastigosos i fills de puta. Mirar-los als ulls es firmar la teva pròpia sentencia de mort, l'equivalent a beure un bidó d'oli de motor o llençar-se d'un vuitè pis. De la meva experiència asiàtica nomes puc extreure un sol consell valuós: Si veus micos fuig d'ells com si acabessis de veure la Mort amb la seva dalla. Corre per la teva vida, no miris enrere, no busquis ajuda, no ofereixis ajuda. Que cada palo aguante su vela.

A la cima de l'escala, rodejat de Vishnus, Shivas, Ganeshs i mig centenar mes de deïtats desconegudes (algunes un pel horteres), suat com un porc i destrossat mentalment per la tensió d'esquivar els micos, encara trobo una mica d'energia per preguntar-me que fa tota aquesta parafernalia Índia tant lluny de casa.

Les batu no son poca cosa, cada gener i peregrinen mes d'un milió de persones i es fleten autobusos i avions charter per poder complir la demanda generada pels peregrins. Es un lloc sagrat pels Hindús i estem a Malasia, un país Musulmà. Per arribar a les coves el Bus #11 ha passat per davant de temples taoistes xinesos, mesquites musulmanes, restaurants de cuina Tamil i vells edificis colonials anglesos. Aquest es el gran secret de perquè Malasia es un país tant interessant: la barreja fascinant de tres races tant diferents i com han mantingut intactes les seves respectives cultures i tradicions (Els origens d'aquest popurri d'etnies els vaig comentar al post de Penang). Visitar Malasia es donar una volta a la vegada per Xina e India amb un rerefons musulmà. A pocs altres llocs (Londres que jo hagi vist) es pot fer una cosa similar.

Aquesta convivència exemplar (tot i que ha passat per moments baixos, com qualsevol relació: els xinesos i els malay s'han estovat en serio algunes vegades) s'aguanta sobre la base d'un projecte superior comú, la construcció del país mes modern i desenvolupat del sud est Asiàtic. Malasia esta a anys llum dels seus veïns (Tailàndia es el que mes s'acosta) en termes d'infrastuctures, qualitat de vida i serveis. Si el pais fos pobre potser hi hauria mes tensions. La relació no es basa tant en la tolerància com en la indiferencia (això segur que els hi van ensenyar els anglesos tambe, es la practica habitual a Londres quan veus algu d'una altre etnia). Es deixen en pau els un als altres en pos d'un benefici comú, el creixement econòmic i el desenvolupament del país.




Els llocs imprescindibles son Penang, en la meva opinió, la millor ciutat asiàtica que he vist fins ara i a on es menja millor, i les Perhentians, un paradís on es pot nedar amb taurons i tortugues mentre et cagues en tot per no haver comprat alcohol abans d'embarcar al ferry. Nomes per les Petronas es obligatori fer una parada a Kuala Lumpur. Dema anem cap a Laos.

7 comentaris:

  1. wow!!
    m'encanta!
    Jo també he fet un blog de Frankfurt, la veritat és que no serà taaaaaaaan emocionant, sinó que aniré penjant les fotos que vaig fent i així també tenir un petit record!
    El Jan està fet un figurín mamá!!!!

    un besito enorme!

    ResponElimina
  2. Hola!!!

    Primero sobre los monos:
    En nuestro viaje a la India, en Pushkar subimos a un templo que estaba como a 800 o 1000 metros en un monte, total que eran las 3 de la tarde que hacía unos 50ºC y 100% de humedad, una gran plan! Se nos ocurrió comprar una bolsa con unas bolitas blancas que nos daban unos niños "muy simpáticos". Cuando llegamos arriba yo no podía casi ni respirar y vuestro amigo Xavi era una fuente, le sudaba hasta la mochila.(os tiene que enseñar esa foto) Total que después de esa agradable "escalada-paseo" en el templo había algo parecido a un arbol seco donde ponías incienso, preciosoooooo si váis no os lo perdáis, eso si las vistas de Pushkar eran espectaculares.

    Lo bueno es que también estaba lleno de monos y antes de bajar q Pushkar otra vez vuestro amigo Xavi tuvo la gran idea de sacar la bolsita con las bolitas blancas y en 2 segundos empezaron a acercársele un montón de monos en busca de sus bolitas blancas que luego descubrimos era comida para los monos!!!!jajajajajaja, hasta los indios se partían de él qué lanzó la bolsa a los monos.

    Y luego nos decían que los monos no eran peligrosos, que si nos enseñaban los dientes les diéramos conun palo, en resumen fue un paseo sobretodo romántico y cómodo, pero inolvidable!!

    Y Segundo:
    Me ha encantado esto que escribes:
    "Els backpackers mes radicals solen ser analfabets que associen de manera malintencionada i egoista pobresa i misèria amb autenticitat, i modernitat i benestar amb avorriment. No hi ha res d'exitant en la pobresa, nomes misèria humana. Aquest tipus de gent gaudiria si algun pobre desgraciat moris pel carrer davant d'ells."

    Es totalmente lo mismo que pienso yo y nunca nadie lo había explicado tan bien. Mis amigas me tachaban de pija porque yo no quería dormir como tu dices encima de una mierda o anadar descalza por Old Delhi!!!

    Bueno un beso enorme a los dos!!

    ResponElimina
  3. perque ningu ha destacat que heu estat a la puta BATCUEVA?????

    ResponElimina
  4. jajajaja!!

    Molt bo Ruche!
    y Angela yo tambien me habia quedado con esa parte del texto, coincido en la opinión!

    Jose

    ResponElimina
  5. Ruche!

    ves a les fotos de Malasya a la part dreta i trobaras moltes mes fotos de las Batu. Si no fos pq estavem plenas de merda de mico seria el lloc perfecte pel Batman. Eran la puta batcueva i vam passar panic amb els micos, no voliem pujar al principi.

    una abrasada!

    ResponElimina
  6. Angela! Jose!

    gracias por los comentarios sobre la mentalidad backpacker. A mi lo que mas me jode es que me digan que un sitio, por ser pobre y miserable es autentico, y otro, por estar limpio y ser agradable esta occidentalizado o es aburrido.

    lo que dices de ir descalzo por Delhi, toda la razon, yo por aqui veo penya descalza por un sitios que me parece la mejor manera de pillar el Sida...

    Muy buena la anecdota de Xavi! espero que no se llegara a comer ninguna bolita (o si?)

    A mi me han enseñado que si un mono te saca los dientes tienes que rezar y revisar tu vida en flash porque tu fin esta cerca. Cuando este en Puskar os pedire ayuda para evitar ese templo de satanas lleno de monos endemoniados!!!

    un abrazo grande!

    ResponElimina
  7. Em sorpren molt que ningu hagi comentat que el Jan esta molt prim a la foto. esta fet una silfide!

    ResponElimina