dimecres, 6 de gener del 2010

Banaue

Tota la tortura del bus serveix per arribar a Banaue, un indret increïble i que val molt la pena si no fos pel fill de puta del Ramon.

En Ramon es guia a l'oficina de turisme de Banaue i allà es on passa el temps esperant la seva propera víctima. No te cor, no sap res, nomes vol els teus diners. Es una altre forma de prostitució. en Ramon insultara la teva inteligencia i atemptara contra la teva dignitat i la dels demès per aconseguir els teus calers. En Ramon et passejara fins a l'extenuacio per totes les tendes de souvenirs que pugui trobar, et portara al restaurant dels seus cosins, t;'ntentara encolomar l'hotel de la seva família. Es el típic retardat que diu coses com "es un secret que no coneixen els turistes, però hi ha un lloc que jo conec on es poden fer fotos molt millor"... Però això no es res, això es de bona gent comparat amb el que en Ramon es capaç de veritat. En Ramon et portara a que vegis això, et farà co-responsable d'aquesta degradació infinita, et posara cara a cara amb l'horror:

Per l'amor de Deu, mireu-lo be...

En Ramon vol que li facis una foto a aquest pobre vell vestit d'indigena ifugao que algú (segurament ell en la seva cobdícia infinita) ha aparcat al mig dels camps d'arròs ben d'hora al mati abans de l'arribada dels turistes. En Ramon et diu que es supersticios i que no li agraden les fotos, però que amb un somriure i una mica de pasta es deixa fer.

El vellaco ja no es persona, ha sigut degradat al nivell mes baix. Es una caricatura lamentable d'una ètnia que fa mes de 2000 anys fa fer totes aquestes terraces gegants amb les seves mans com a única eina, una tribu que va resistir durant dècades als analfabets dels espanyols que els volien colonitzar. Un gent que ha donat estopa als castellans hauria de tenir un monument al mig de placa Catalunya, no un vellaco ronyós tirat al mig del no res.

Tu nomes vols marxar, tu nomes vols apartar la mirada d'aquest espectacle. Vols agafar el iaio i treure'l dallà, sortir corrent... Però si ets dèbil com nosaltres faràs la foto per marxar el mes ràpid possible.

Un cop l'has feta li preguntes al Ramon que s'ha de pagar, i el fill de puta contesta això:
Qualsevol quantitat que surti del teu cor.
Quina classe de merda es aquesta Ramon, que es aquesta basura de resposta?
Qualsevol quantitat que surti del teu cor. Es la merda mes gran que he sentit mai.


De totes maneres us deixo un parell de fotos perquè veieu que Banaue val molt la pena i us entrin ganes de venir per aquí. Si us deixeu caure per aquest racó de mon, la única cosa que heu de fer es rebentar-li la carcanada al malparit del Ramon i amagar les seves despulles allà on no puguin trobar descans mai.

baangan, poble al costat de Banaue. En Ramon hi te familia. oju

Els ifugao rice terraces de Banaue

No tenim fotos del Ramon, la camera explota si enfoques a aquest fill de Lucifer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada